Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is één van de meest indrukwekkende hoofdsteden in Europa, en één van de weinige hoofdsteden die een dergelijke combinatie van cultuur, bezienswaardigheden, zee, zon en strand te bieden heeft. Ook de hoofdstad van Mallorca bezoeken? Bekijk deze last minutes naar Mallorca!

Misschien daarom wel, dat Palma de Mallorca vaak met Barcelona vergeleken wordt. De stad die dezelfde combinatie te bieden heeft.

Palma de Mallorca heeft ook een rijke geschiedenis, en werd oorspronkelijk gesticht door de Romeinen, in de 2e eeuw na Christus.

De stad kreeg overigens pas in de 13e eeuw haar huidige naam, en de oudste delen van de huidige stad, stammen nog uit die periode.

Bruisend Palma de Mallorca

Vandaag de dag is Palma de Mallorca een bruisende en moderne stad, die het oude erg goed heeft weten te combineren met de moderne tijd.

Veel steegjes en kleine straten, met gezellige terrasjes, café’s en restaurants, en natuurlijk erg leuk om een dagje te gaan winkelen.

En, deels door de rijke geschiedenis, er zijn natuurlijk talloze grote bezienswaardigheden in de stad te vinden, zoals onder andere het Museum Can Morey de Santmartí, de kathedraal, die gebouwd is door onder andere de beroemde Antoni Gaudí, en ook de vele inkijkjes, die overigens typisch voor dit deel van Spanje zijn, maken het oude centrum van de stad erg bijzonder.

En door deze indrukwekkende bezienswaardigheden, maar ook het historische centrum en de oude huizen, voel je de middeleeuwse sfeer nog steeds hangen in Palma de Mallorca.

De bijnaam “Parel van de Middellandse zee” treft dan ook precies wat deze stad is, en waarom je zonder twijfel de stad moet bezoeken als je op het eiland de vakantie komt doorbrengen.

Naast al die dingen die je moet gaan bekijken in de stad, naast het proeven van de typische sfeer, en natuurlijk naast het winkelen in de leuke winkeltjes, moet je natuurlijk ook niet vergeten dat bij de stad één van de balngrijkste stranden ligt van het eiland.

Playa Palma de Mallorca is een acht kilometer lang, vlak zandstand, dat aan het zuidoosten van het eiland ligt. Een strand dat erg vlak is, wat natuurlijk ideaal is om van de zon te geniten.

Bijkomend voordeel is dat de zeebodem erg langzaam afloopt. Mede daardoor is het op het strand het gehele jaar door gezellig druk, en Playa Palma de Mallorca wordt dan ook wel gezien als het grootste centrum voor vakantie in Europa.