Uitgaan, nachtleven, eten en drinken

Uitgaan

Uitgaan op Mallorca, ach je hebt vast en zeker wel de verhalen gehoord over dit party-eiland, en laten we het zo zeggen, het is allemaal waar.

Zonder twijfel is dit de vakantiebestemming waar zo ongeveer het meeste gefeest wordt, en vooral door de Engelsen en Duitsers, maar de Nederlanders doen natuurlijk net zo hard mee.

In Duitsland staat Mallorca wel bekend als de Ballermann, hiermee wordt eigenlijk Playa de Palma bedoeld, maar het komt er zo ongeveer op neer, dat veel jeugd hierheen komt, en letterlijk en figuurlijk total loss gaat, om het zo maar even uit te drukken.

Diverse Duitse artiesten komen hier speciaal optreden, maar er zijn natuurlijk ook bars en discotheken van Nederlandse eigenaren, en met Nederlandse artiesten.

Ga er maar vanuit, dat op somige plekken op Mallorca het feest begint om 11:00 uur ’s avonds, om gewoon niet meer op te houden.

Zoek je dus een vakantiebestemming om te feesten, zoek dan niet verder, en ga naar Palma de Mallorca, of één van de andere feestbestemmingen op het eiland, en je zult een ontzettend leuke tijd beleven.

Wil je gewoon een avondje in de vakantie gaan stappen, dan moet je natuurlijk tegen deze luidruchtige feestvierders kunnen, maar er valt in ieder geval veel te beleven in de nachtelijke uren, en er zijn talloze café’s, bars en discotheken over het gehele eiland.

Je zult dus niet tekort komen.

Uitgaan of naar een restaurant

Bij uitgaan, hoort natuurlijk ook lekker eten, en dat soort restaurants is ook op Mallorca best wel te vinden. Je merkt al aan de manier waarop we dit schrijven, dat dat niet altijd even makkelijk is.

Veel fastfood, hamburgertenten, en dergelijk massa toerisme. ALs je daarnaar op zoek bent, dan kan je dus je hart ophalen.

Jammer genoeg zijn daardoor de traditionele Spaanse restaurants een beetje aan het verdwijnen, maar ze zijn echt nog wel te vinden, als je maar goed genoeg om je heen kijkt. Maar je zult dan meestal wat van de promenades af moeten gaan.

Vraag overigens niet al te snel of de reisleiding, of de hotelmedewerkers wat leuks weten. Dat kan soms goed gaan, en dan verdienen ze een dikek pluim, maar ze hebben ook vaak afspraken met restaurants om toeristen er heen te sluizen, en krijgen betaald of een gratis maaltijd.

Vaak kan je in de kleine restaurants beter eten.