Recreatie Watersport

Recreatie

De recreatie op Mallorca, kan je veelal verdelen in watersport, fietsen of wandelen, excursies en bezienswaardigheden, en natuurlijk de vele prachtige stranden. Hoewel er ook wel andere sporten mogelijk zijn.

De meeste toeristen komen, naturlijk, naar dit eiland om te genieten van de zee, de zon, en de zee, en op de meeste grote stranden worden dan ook veel verschillende watersporten aangeboden, zoals parasailing, surfen, waterski, en dergelijke watersporten.

Vanzelfsprekend zijn ook tochten met een zeilboot mogelijk, zowel met een gehuurde of eigen zeilboot, als een georganiseerde tocht, die vaak ook met andere boten dan een zeilboot mogelijk zijn.

Ook kan je een zeilcursus boeken, of leren surfen of waterskiën.

Een sport die ook mogelijk is op Mallorca, maar waar het aanbod ietwat kleiner is, is duiken. Ook kan je deze sport leren, bij verschillende duikscholen.

Meer recreatie op Mallorca

Veel toeristen komen echter ook naar Mallorca, om te fietsen of te wandelen. Deze vorm van recreatie groeit de laatste jaren gestaag door, en dat is ook de reden dat Mallorca steeds bekender wordt als fiets- of wandelbestemming.

Er zijn, zowel aan de kust als in het binnenland, steeds meer fietsroutes beschikbaar en er liggen mooie wandelroutes, ook weer aan de kust en ook in het binnenland.

Dat gaat zover, dat er tegenwoordig ook georganiseerde fietsreizen worden aangeboden, en wandelreizen.

Op het eiland zijn ook fietskaarten en wandelkaarten te verkrijgen, en natuurlijk kan je ook de fiets of mountainbike op verschillende plekken huren.

Een bijzonder manier van recreatie, is golf.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mogelijkheden op het eiland om te golfen, met enkele bijzonder mooie golfbanen, zoals Alcanada Club de Golf, Andratx Club de Golf, Pollença Golf, Son Vida Golf, en Vall d’Or Club de Golf.

Overigens, mocht je daar interesse in hebben, ook georganiseerde golfreizen worden door enkele reisorganisaties aangeboden, waarbij je volop gebruik kunt maken van de diverse golfbanen.

[wp_ad_camp_1]