Stranden Mallorca

Stranden

Stranden heb je op Mallorca in alle soorten en maten. Er zijn dan ook in totaal meer dan 80 stranden op het eiland, waarvan het merendeel fijn, soms goudkleurig zand heeft, en die perfect zijn voor een fijne vakantie.

De meeste stranden liggen aan de noord en noordoost kust, en sommige stranden zijn vaak erg druk. Dat is toch wel iets waar je vooraf naar wilt kijken, zeker als je niet tussen die drukte wilt liggen.

De drukte heeft wel weer het voordeel, dat er vaak ook veel bars en restaurants bij de stranden zijn, en dat er een strandwacht is. Dat is overigens vaak niet het geval op de kleinere stranden.

Bij de meeste stranden is het zwemgedeelte met boeien afgezet, maar zwemmen buiten de boeien is, normaliter, niet verboden. Het geeft puur aan waar zwemmen veilig is.

De bekendste stranden op Mallorca

Cala Millor

Cala Millor heeft een strand met fijn zand, en wordt gezien als één van de mooiste stranden op Mallorca.

Helaas is het ook vaak erg druk op Cala Millor, maar er zijn daardoor wel weer veel watersportfailiteiten, zoals surfen, jetski, parasailen, waterski en waterfietsen.

Ook ligt er direct naast Cala Millor een mooie wandelpromenade.

Puerto de Alcudia

Puerto de Alcudia is een mooi zandstrand, en ligt aan een grote baai.

Voordeel is dat de zeebodem langzaam naar beneden loopt, waardoor Puerto de Alcudia ideaal is voor gezinnen met kinderen.

Op het strand natuurlijk diverse strandtenten, en langs het strand een promenade. Ook hier zijn diverse watersporten mogelijk.

Cala d’Or

De baai van Cala d’Or heeft een fijn zandstrand, niet echt breed, maar met voldoende ruimte voor veel toeristen, en Cala d’Or is makkelijk te voet vanuit de stad te bereiken.

Ca’n Pastilla

Ca’n Pastilla heeft twee stranden. Het eerste loopt tot aan El Arenal, is erg breed, en heeft een langzame overgang de zee in.

Het tweede strand is een klein strand, met kleine winkels, bars en restaurants.

Playa de Palma

Playa de Palma is verreweg het bekendste, maar ook het drukste strand op Mallorca, met veel, vaak feestende en luidruchtige Duitsers..

Het is ook één van de langste stranden, ongeveer 3 kilometer lang.

Ook hier loopt de zeebodem langzaam af, en er zijn diverse activiteiten op een aan het strand.

[wp_ad_camp_1]